Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Wednesday, October 9, 2019

ČETVRTI Međunarodni susret autora na Uni, 2019.

UPIJATI OČIMA SMARAGDNU BOJU UNE i cijelim bićem živjeti poeziju i ljubaznost domaćina Susreta autora na Uni, neprocjenjivo je iskustvo i radost,  Tako, evo, četvrtu godinu zaredom opijaše se sudionici Susreta promocijama knjiga, glazbom koja je pisanoj riječi uvijek pratilja, izletima na prekrasna mjesta kojima, upravo zbog unske ljepote, obiluje bihaćki kraj. Čaroliju upotpunjuje bogata, turbulentna i zanimljiva povijest toga kraja u čijoj blizini je i cazinski dragulj Stari grad Ostrožac, unikatna tvrđava čijim su zidinama gospodalili knezovi, begovi i grofovi, a sada Grad Cazin koji se ponosi tim kulturno-povijesnim blagom.
STOGA, još jednom iskazujem hvalu svim kolegama sudionicima, koji pohrliše iz bijeloga Svijeta, te vrlim organizatorima Susreta pod voditeljskom palicom predsjednice Udruženja Refike Dedić, ali i književniku i načelniku Grada Cazina, Jusufu Barjektareviću, koji me, uz nekolicinu uvaženih autora, dariva svojim vrijednim autorskim djelima, s riječima posvete koje vesele.
DAKAKO, još jednom čestitke i autorici knjige "Memoari bosansko-dubičke sehare" Dilisti Meďedović, koja mi srcem dariva to vrijedno djelo, a koja je prvu večer Susreta bila poput dive koju se cijeni, slijedi i voli.
Dolazak pred restoran "EMERALD" koji ima PREljubazno osoblje i dobru hranu. 
Zatim, malo službenog djelovanja, fotkanja, pjevanja...
Pa djevojačke igre na unskoj obali. (Ono, djevojke sa Une)...
...zatim Una, rijeka zelenooka i ja. Ja i Una...
... pa još pjesme sa sarajevskim glezbenicima: Džaijem Hottom,  
Slučajni susret s bihaćkim fotografom Suadom Balić koji je napravio ove dvije zadnje fotke...
Hvala Suadu i SLUČAJNOM susretu!





Moj nastup u Kulturnom centru Cazin s pjesmom - Livada iz sna

rujna 2019.