Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Thursday, February 18, 2016

Erato, 2004.

„Dragi prijatelji – ljubitelji poezije,
osobito nam je zadovoljstvo i čast predstaviti vam zbirku poezije s Natječaja ERATO '04. Unatoč financijskim i brojnim tehničkim poteškoćama Instituta, ove tri iznimne multimedijalne zbirke – ERATO, ERATO TEEN, i ERATO Junior konačno su ugledale svjetlo dana, te su dostupne svim zaljubljenicima u poeziju, članovima Instituta i onima koji će to tek postati..." – bile su uvodne riječi pisma kojim je Međunarodni institut za književnost obavijestio sudionike Natječaja da je Zbirka konačno ugledala svjetlo dana.
Dok je urednik, Ivan Ćesić, prof., u svojoj Riječi napisao slijedeće:
„...Raspisavši Natječaj ERATO za najljepšu lirsku pjesmu željeli smo potaknuti na pisanje poezije, na kreativno izražavanje kroz pisanu riječ, željeli smo ohrabriti one koji čuvaju svoje pjesme skrivene da ih podijele sa svima nama; očekivali smo veliki odaziv, no ovakav odaziv, gdje je na adresu Međunarodnog instituta za književnost stiglo više od 8.500 pjesama u sve tri kategorije, zaista je premašio sva očekivanja.
Zajedno smo pokazali kako poezija zaista živi svoj zaseban život u svima nama i, čvrsto vjerujemo, dokazali da poezija NIPOŠTO nije zastario način kreativnog izražavanja i stvaranja, baš kao što ni trenutak pjesnikovog nadahnuća ne može biti zastario. Taj trenutak možda može biti prolazan, no zabilježen na papiru (ili na računalu) on ostaje vječan, svjež jer sadašnji je trenutak upravo takav: uvijek nov i svjež te baš zato vječan."
No želim spomenuti i da je Institut, na radost svih onih čiji su radovi ušli u Zbirku, uz knjigu pripremio i Priznanja, te CD-e i članske iskaznice.
A dar za Vas, dragi posjetitelji ovih stranica, neka bude moja pjesma koja se nalazi u ovoj knjizi. Posvećena je mojem Djedu i nosi naslov „Pismo djedu". (pogledati rubriku Poezija)

travnja 2014.