Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Saturday, February 9, 2019

ULIKUM-Predbožićna skupna izložba likovnih umjetnika, 2018.

Već tradicionalna predbožićna skupna izložba slika ULIKUMVG-2018., održana je od 20 prosinca do 11. siječnja 2019. u izložbenom prostoru velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta. Doprinos je ovo bogatstvu kulturnog života Grada Velika Gorica, u kojem ova likovna Udruga ima posebno mjesto jer to je, u neku ruku, njen dom i sigurna luka; njena inspiracija.
Na izložbi je predstavljeno četrdesetak umjetnina koje pokazuju bogatstvo i različitost rukopisa, obzirom na poetiku i stilsko bogatstvo, od klasičnog realizma, impresionizma, figurativnog ekspresionizma do apstrakcije. Prezentirana djela su različitih tehnika, što također dokazuje raznolikost i bogatstvo umjetničkih osobnosti. Na ovakvim izložbama ne treba očekivati stilske srodnosti već prepoznati pojedinačne izričaje koje čine zbir dosega kvalitete i poetike.
Prezentirana djela svakako se razlikuju po umjetničkom potencijalu i respektabilnom opusu u svijetu umjetnosti, no elaboraciju istih treba prepustiti vremenu valorizacije njihove umjetničke vrijednosti i morfoloških predznaka, stoga svako stvoreno djelo je prilog i doprinos kojeg ugrađujemo u memoriju kulturnog identiteta našega grada. U konačnici, umjetnost je ta koja nas uvodi u svijet nezaborava i ljepote – stoji u predgovoru ove izložbe koju je napisao Mr. Ante Živković Fošar.
Otvorenje izložbe začinjeno je i glazbenim točkama, a nakon razgledavanja prezentiranih djela, druženje se nastavilo uz domjenak i čašice razgovora.
Na ovoj mojoj II. ULIKUM-ovoj zajedničkoj izložbi, sudjelovala sam sa slikom „Košara s voćem“, rađenoj u acrylic tehnici na platnu formata 40x50, a cijeli događaj na mene je ostavio dirljiv, poetičan i afirmativan dojam pa ponovno izričem HVALU i organizatorima i sudionicima ove izložbe. Poetika i radost mi je i to što sam bila djelić ove kulturne ponude prezentirane Velikogoričanima za božićne i novogodišnje blagdane koji su pred nama.
(više u foto zapisu)


veljača 2019.