Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Friday, December 22, 2017

ULIKUM-Predbožićna izložba likovnih umjetnika, 2017.

Već tradicionalna predbožićna skupna izložba slika ULIKUMVG-2017., održana je 18. prosinca u izložbenom prostoru velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta. Doprinos je ovo bogatstvu kulturnog života Grada Velika Gorica, u kojem ova likovna Udruga ima posebno mjesto jer to je, u neku ruku, njen dom i sigurna luka; njena inspiracija.
Na izložbi je predstavljeno četrdesetak umjetnina koje pokazuju bogatstvo i različitost rukopisa, s obzirom na poetiku i stilsko bogatstvo, od klasičnog realizma, impresionizma, figurativnog ekspresionizma do apstrakcije. Prezentirana djela su različitih tehnika, što također dokazuje raznolikost i bogatstvo umjetničkih osobnosti jer na ovakvim izložbama i ne treba očekivati stilske srodnosti već prepoznati pojedinačne izričaje koje čine zbir dosega kvalitete i poetike.
Prezentirana djela se razlikuju i po umjetničkom potencijalu i respektabilnom opusu u svijeu umjetnosti, dok elaboraciju istih treba prepustiti vremenu valorizacije njihove umjetničke vrijednosti i morfoloških predznaka. Stoga, svako stvoreno djelo je prilog i doprinos kojeg ugrađujemo u memoriju kulturnog identiteta našeg grada, a umjetnost je ta koja nas uvodi u svijet nezaborava i ljepote – stoji u predgovoru ove izložbe koju je napisao Mr. Ante Živković Fošar.
Otvorenje izložbe, začinjeno je i glazbenim točkama, a nakon razgledavanja prezentiranih djela, druženje se nastavilo uz domjenak i čašice razgovora.
Na ovoj mojoj I. ULIKUM-ovoj izložbi, sudjelovala sam sa slikom „Zima na jezeru“, rađenoj u acrylic tehnici na papiru, formata 48 x 36, cijeli događaj na mene je ostavio dirljiv, poetičan i afirmativan dojam pa mi ostaje tek izreći HVALU kako organizatorima, tako i sudionicima ove izložbe. Poetika i radost mi je i to što sam i sama djelić ove kulturne ponude prezentirane Velikogoričanima za božićne i novogodišnje blagdane koji su pred nama.
(više u foto i video zapisima)
Prvo otvorenje (predsjednik ULIKUMA-a, Mr. Ante Živković Fošar), uručenje nagrada gostima glazbenicima i zajedničko fotografiranje:
 Zatim razgledavanje i fotkanje ispred
„naših radova...
Danka Molnar i Andrea Rendulić
Zdenka Mlinar i A. Rendulić
Charlotte Frank, A. Rendulić i Z. Mlinar
Lijevo: Z. Mlinar, Lucija Horvat i Ivana Mlinar; desno: Đurđa Dobrovšak, Z. Mlinar i A. Rendulić
Lijevo: Z. Mlinar, D. Molnar i Ana Plehinger; desno: Z. Mlinar, Stjepan Detelić Banski i A. Plehinger
A. Rendulić, S. D. Banski i Z. Mlinar
Z. Mlinar i A. Plehinger 
Helena Rendulić (dotiče maminu sliku),
pa zasluženi domjenak uz uobičajenu ćakulu!
Ivica Mlinar i Zorica Krznar Blagec

prosinca 2017.