Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Tuesday, July 31, 2018

ETNO dječja likovna kolonija u Gradićima, 2018.

Bilo je lijepo sudjelovati na Etno dječjoj likovnoj koloniji koju treću godinu zaredom organizira Kulturno-umjetničko društvo Gradići u suradnji s ULIKUM-ovim članovima na koju se, reći će organizatori, ove godine okupilo najviše djece.
Kao i ranijih godina, crtalo se i slikalo na zadanu temu, a ovaj put tema je bila Etno kuća u Gradićima ispred koje je i održana kolonija.
– Ono što mi je posebno interesantno to je rad s djecom. Mi odrasli imamo svoje stilove, manje-više smo profesionalci i radimo i živimo od toga. No poseban je izazov dječja kreativnost, pogotovo kod osnovnoškolaca – rekao je tom prilikom za medije predsjednik Udruge i član žirija za ocjenu najboljih radova, mr. sc. Ante Živković Fošar, zadovoljan odazivom i djece i članova ULIKUM-a.
– Nadam se da će i dalje održavati ovu likovnu koloniju koja ima svoju, ne samo humanu i edukativnu, već i kulturološku dimenziju, kako sa psihološkog i pedagoškog tako i s estetsko-likovnog aspekta. Ova djeca puno napreduju, ima puno ekspresije, oni su vrlo talentirani, ne samo ovdje, već svugdje u Hrvatskoj stoga treba podržavati ovakve akcije – rekao je mr. Fošar u nastavku, pohvalivši i organizatore na odlično odrađenom poslu.
Dakako, zadovoljstvo nije krila ni predsjednica KUD GRADIĆI, Gordana Kovačić, rekavši kako se ideja o održavanju kolonija rodila iz razloga što se Etno prostor nalazi u sklopu područne škole te da je likovno izražavanje također jedan od načina da se dijelovi tradicijske baštine prenesu na papir ili platno.
Ocjenjivački žiri ocijenio je i rangirao najbolje radove, no krajnji zaključak bio je da su sva djeca pobjednici ove kolonije.
I samoj mi je bila radost raditi s djecom te uz cijenjenog g. Fošara biti djeci mentorica, ali i u kratkom vremenu pokušati nešto napraviti. Rad mi je ostao ne završen, a kako sam i ja, poput ovih malih i vrijednih osnovaca, učenica, to se ZAHVALJUJEM organizatorima ove kolonije i predsjednici KUD-a Gradići, Gordani Kovačić, na ukazanoj mi časti i prilici.
(slijedi foto)
Odaziv djece bio je dobar, a radili su i kao likovnjaci i kao prodavači domaćih proizvoda.
Kako i dolikuje, dječji radovi bili su i izloženi, što na ponos KUD-u Gradići, to i na ponos svojoj školi, kojoj pripada i ETNO kuća.
 Uz veliku posjećenost mještana Gradića te bogat kulturno-umjetnički program, i ULIKUM-ovi sudionici Kolonije, na čelu s mr. Fošarom, dobili su zahvalnice..., te još malo učili, zezali se i feštali!!!
lipnja 2018.
Foto: kronikevg, Nevenka Lang, Ana Plehinger i Zdenka Mlinar