Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Wednesday, June 8, 2016

Goričke večeri 2013.

Sparkova likovna kolonija...

Za subotu, 15. lipnja, a u sklopu programa "Goričke večeri 2013.", članovi „Sparka“ zadali su si čak dvije zadaće: likovna kolonija tijekom dana, a potom poetsko-glazbeni recital.
Već u jutro, u 8:00, počelo je skupljanje članova od kista i boje u praku pored Muzeja Turopolja, a na dogovoreno mjesto prvi je stigao najstariji član, slikar od formata Vladimir Zopf. Dakle, čovjek za primjer od kojeg valja učiti, čovjek od velikih platna i najdraže mu tehnike – ulja.
Svi zainteresirani za sudjelovanje u stvaranju djelâ namijenjenih dobrotvornoj svrsi, mogli su birati pozicije; s više ili manje hladovine, u osami ili u društvu.
Improvizirana radionica na otvorenom, u samom središtu Grada; rad u jutarnjim satima uz cvrkut ptica nadahnut jutarnjom svježinom i radošću postojanja... Ljepota za pamćenje!

Dakako, lijepo je napisano imati čime i potkrijepiti, pa evo  neka fotografije i pripadajući im komentari ispričaju tu ljetnu „Sparkovu“ i velikogoričku priču.

S lijeva na desno: U pozadini Veronika Prvonožec i Vladimir Zopf; ispred njih Zdenka Mlinar i Nevenka Lang

Dakako, broj vrijednih ruku se povećavao, pa su se u ekipi našli i: Katica Trumbetaš, Ana Plehinger, Jesenka Borovina Kiki, Nataša Dorčić, Đurđa Prusac Dobrovšak, Željko Šajh...

Radila su i djeca, a neka od njih tek su svratila kako bi promatrala nastajanje slika raznih motiva i tehnika, ali i radova u decoupage tehnici. No na fotografijama je samo jedna djevojčica, petogodišnja Lucija Horvat.

Bilo je vremena i za odmor, a uz dušu, trebalo je i tijelo nečim okrijepiti, malo se pospominati, pa i dijete nečemu poučiti...

... kako bi se i to dijete, moja Lucija  i Sparkova princeza dana, uhvatila posla.


... i poetski recital


Nakon što je improvizirani atelijer razmontiran, a svi tragovi kreativnog djelovanja u parku uklonjeni, članovi Udruge su se razišli. No, poete i ljubitelji poezije u večernjim su satima, u Atriju galerije „Kordić“, za velikogoričke ljubitelje pozije i glazbe održali i svoj već tradicionalni poetsko-glazbeni recital.

Sudionici recitala bili su: Nevenka Lang (na pozornici), Zorica K. Blagec, Ivica Smolec, Marica Mihac, Vesna Fabijanov i Zdenka Mlinar (fotografija dolje), dok je vrsni kazivač poezije Drago Katulić svojim nastupom predstavio buševečkog pučkog pjesnika Stjepana Detelića Banskog.



U glazbenom dijelu programa sudjelovala je Sparkova gitaristica Gordana Kralj i sveprisutni Sparkov kantautor Zvonko Knežević, dok su posebni gosti večeri bili članovi grupe „Mungos Brothers Band“ koji su publici predstavili mlade velikogoričke glazbenike, učenike gitare.

(Eto, dragi moji Blogovci, tak nam je to bilo leta 2013.)

Zahvaljujem na iščitavanju!


lipnja 2016.
foto: Ivana i Ivica Mlinar