Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Thursday, August 10, 2017

Goričke večeri, 2017.

Kao i ranijih godina, Udruga umjetnika „Spark“ je i ove godine bila sudionicom Goričkih ljetnih večeri. U svom gradu, za svoje sugrađane i simpatizere, članovi Sparka „odradili“ su i ovaj  nastup s poštovanjem i s ljubavlju.
Nastup je održan na velikoj terasi Doma kulture, po prvi put, što je bio pun pogodak, kako zbog njene prostranosti i hladovine koju nam je pružala u vrijeme kasnoproljetnog predvečerja, tako i zbog mogućnosti postavljanja izložbe slika te domjenka potrebitog za završnu ćakulu.
Za ovogodišnji nastup nismo odredili temu, u čemu nam je vodilja bila ona stara – ljepota je u različitosti, a naš poetsko-glazbeni nastup upotpunili smo i osvježili malom izložbom slika naših članova te posebnim gostima – članovima Etno-udruge Kurilovec.
Nakon uvodne riječi predsjednice Udruge Vlaste Zaloker, u poetsko-glazbenom dijelu nastupili su: Josip Šipek (glazba: Beethoven „Za Elizu“, Dati Moor „Ruka u ruci“, Beethoven „5. Simfonija“ - modifikacije), Zorica Krznar Blagec (poezija: „Pozdrav Gradu“, „Pozivnica za slušanje poezije“ i „Pozdrav slikarima“), Stjepan Vitez (kajkavska poezija: „Vulicama goričkim“ i „Franc i Slava“), Zdenka Mlinar (kajkavska poezija: „Pogleć“, „Med rôžami“ i „Tu sem rado“), Andrea Rendulić (poezija i proza za djecu: „Mačke“, „Pronađena knjiga“ i „Lutka u vrtu“), Gordana Gerhardinger (proza i poezija: „Godina 2204“. i „Stare ruke“), Stjepan Detelić Banski (poezija: „Kravice“ i „Još uvijek“), Marica Mihac Maca (poezija: „Naj se srameti“ i „Panonsko more“) te Drago Katulić koji je čitao pjesme Zdenke Mlinar „Moja Hrvocka“ i Stjepana Detelića Banskog „Turopolje moje“.
Sudionice „slikarske priče“ bile su: Andrea Rendulić, Jasminka Pavković, Danka Molnar i Zdenka Mlinar, svaka s različitom tehnikom slikanja i svojim omiljenim motivima.
Nastup članova Etno-udruge Kurilovec, pod voditeljskom palicom predsjednice Ane Plehinger, bio je poput šlaga na torti, a u izvedbi njihovih autorskih skečeva „Osebujek“ i „Kak i je“ sudjelovali su: Juraj Suša, Snježana Dianežević, Valentina Dorortić, Barica Mirenić, Ankica Premužić i Marija Odrčić.
Dakako, od srca zahvaljujem svim sudionicima ovog nastupa, a posebno dragoj publici i Etno-udruzi Kurilovec te POUG-ovoj organizatorici Goričkih večeri Snježani Špehar, koji su svojim zalaganjem ovaj Sparkov nastup digli na višu razinu.
I nešto fotki: (za sada)


lipnja 2017.