Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Monday, December 10, 2018

RIJEKA – „Dani prijatelja knjige“, 2018.

Treći dan 11. MEĐUNARODNOG FESTIVALA KNJIŽEVNOSTI koji organizira Hrvatsko književno društvo bio je planiran za: obilazak trsatske Gradine, predstavljanje haiku radova objavljenih u 1. br. časopisa Krik, tiskanog u nakladi HKD-a; put hrvatskog haiku pjesništva; čitanje radova i proglašenje nagrađenih na 3. Haiku susretu U smopen na Borivoja Bukvu; čitanje nagrađenih haiku radova djece OŠ Vežica, mentorica Mihovila Čeperić Biljan; Stih koji teče– poetski marathon uz glazbenu pratnju Darkos te zatvaranje 11. Međunarodnog festival književnosti – Dani prijatelja knjige 2018.
Nakon obilaska trsatske Gradine, ostatak programa događao se u GASLIGHT CAFE PUB-u u ugodnom društvu prisutnih poeta i osoblja cafea, spremnom kako za kazivanje poezije tako i za pjesmu i šalu te druge dogodovštine takvih književnih susreta.
HVALA organizatorima na čelu s počasnim predsjednikom ovog Društva i vitezom svjetske poezije Valeriom Orlić i čestitke HKD-u za 1. broj časopisa „KRIK“!!!
(više u nastavku)
Gore, odmah uz parking pa dolje obilazak trsatske Gradine...
Zatim susret s prijateljem Kokijem koji mi darova netom promoviranu svoju knjigu...
...i nastavak obilaska tog riječkog bisera.
Napokon i susret s dragim ljudima, sudionicima riječkog Festivala knjige...
...i odlazak na zagrijavanje u obližnji Gaslight cafe (PAB) te nastavak planiranog programa, dodjelu zahvalnica i zatvaranje Festivala. 

Foto: Zdravko Koki Kokanović & Ivica Mlinar
studeni 2018.