Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Thursday, February 18, 2016

Poetsko-glazbena večer u Ivanić Gradu, 2007.

Proljetni sjaj i toplina nas dozivaju, bude, inspiriraju i nude gozbu nebesku; obilje svjetlosti, novog života, blagoslov kiša...
I zašto, baš u to vrijeme, ne posjetiti gostoljubivi Grad smješten uz rijeku Lonju u Moslavini, udaljen od Zagreba samo 38 km, kojem su minula stoljeća ostavila bogato povijesno-kulturno naslijeđe?
Da ne bi žalili ili se danas-sutra pitali: zašto nismo?, članovi Udruge umjetnika „Spark" Velika Gorica, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ivanić Grada, 1. ožujka 2007. ondašnjim se kulturnjacima predstavljaju svojim umjetničkim stvaralaštvom: slikama, poezijom i glazbom.
Poetsko-glazbena večer i izložba slika upriličena je u Domu kulture, a uz ljubazne i gostoljubive domaćine, sudionici susreta će ju zasigurno dugo pamtiti.

U glazbenom dijelu programa nastupili su kantautori Udruge Zvonko Knežević i Neven Dužević sa svojim autorskim pjesmama i uglazbljenim stihovima "Sparkovaca" i klasika hrvatske poezije. Poeziju su kazivali sami autori, a priredbu je vodila Mirjana Marković.
Sudionici poetskog dijela susreta bili su:
Gordana Gerhardinger ŠipekDražen JančićZdenka MlinarŽeljka CvetkovićZorica Krznar BlagecMirjana MarkovićĐurđa Jandriš ParaćVeronika PrvonožecIvica SmolecSonja SmolecMarina UgrinStjepan Vitez i Jasna Vuga.

Za slikarski dio priče zaslužni su:
Marija BalenJasenka Borovina KikiŽeljka Cvetković, Barica Kosić, Oto Kraml, Nataša MartinovićDanka MolnarMilan NadinićĐurđa Jandriš ParaćLiba PeršinovićVeronika PrvonožecDrago Trumbetaš Nevenka Vlašić.
„Za sve radosti ja vas imam" pjesma je koju sam kazivala u lijepom nam i jedinom Ivanić Gradu, pa ju s radošću poklanjam i svojim Blogovcima. (pogledati rubriku Poezija)

svibnja 2014.