Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Friday, April 7, 2017

Najava, 2017.


Eto, dragi moji Blogovci, nisam mogla odoljeti da bar jednu od niza najava u Gradu ne stavim na blagovaonski stol ove moje male internetske kućice. (više nakon promocije)

Književnica Zdenka Mlinar predstavlja svoju četvrtu knjigu „Život je radost“


Autorica:
tra. 6, 2017.

Nadahnuće za zbirku minijaturne lirike Mlinar je pronašla u mijenama prirode kroz godišnja doba, ljubavi i međuljudskim odnosima
Velikogorička književnica Zdenka Mlinar u ponedjeljak će u 19 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica predstaviti svoju knjigu „Život je radost“, podnaslova „Priroda i društvo I.“, objavljenu u nakladi Udruge umjetnika Spark Velika Gorica.
Ovo je njena četvrta knjiga, a radi se o zbirci minijaturne lirike, kratkih pjesničkih zapisa inspiriranih malim, ali važnim i ispunjavajućim, uvijek začudnim životnim trenucima.
„Za pjesnikinju Zdenku Mlinar, život je radost, a radost je u ljubavi za stvaranjem, u čežnji za znanjem, za praštanjem i nadasve, u ljubavi za životom koji pruža nemjerljive mogućnosti. Minijaturna lirika Zdenke Mlinar upućuje upravo na to. Dotaknuti život, makar samo na tren, neizreciva je radost“, napisala je u prikazu recenzentica Durđa Jandriš Parać.
U predstavljanju knjige sudjelovat će autorica Zdenka Mlinar, recenzentica Đurđa Jandriš Parać, autorica osvrta Zorica Krznar Blagec i Vlasta Zaloker u ime nakladnika, a u glazbenom dijelu nastupaju učenice Umjetničke škole Franje Lučića, violinistice Vedrana Iva Pintar i Lucija Horvat.