Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Thursday, January 9, 2020

ULIKUM - Predbožićna skupna izložba likovnih umjetnika, 2019.

SKUPNA IZLOŽBA LIKOVNIH UMJETNIKA u organizaciji ULIKUM-a VELIKA GORICA otvorena je 19.12.2019. i mogla se pogledati sve do 10.1.2020. „Prezentirana djela svakako se razlikuju po umjetničkom potencijalu i respektabilnom opusu u svijetu umjetnosti, no elaboraciju istih treba prepustiti vremenu valorizacije njihove umjetničke vrijednosti i morfoloških predznaka. Stoga je svakako stvoreno djelo prilog i doprinos kojega ugrađujemo u memoriju kulturnog identiteta našega Grada. U konačnici, umjetnost je ta koja nas uvodi u svijet uspomena i ljepote...“, napisao je predsjednik Udruge Mr. Ante Živković Fošar na kraju svojega kraćeg osvrta na izložbu.
Na ovoj već tradicionalnoj likovnoj ULIKUM-ovoj izložbi, sudjelovalo je 22 člana Udruge, čime su dali svoj doprinos kulturnom životu Grada da im u vrijeme božićnih i novogodišnjih dana bude još ljepši i ponosniji.
Dakako, i meni je bila radost sudjelovati na ovoj predblagdanskoj umjetničkoj svečanosti dodavanja još jedne zrake svjetla na svo blještavilo kojim Grad obiluje tih dana. Moje „Kuglice za bor“ rađene su acrylic tehnikom na platnu veličine 50x60 cm. Pozdrav i zahvala dragim kolegama likovnjacima i predsjedniku Udruge Mr. Anti Živković Fošaru te mojoj fotografkinji večeri, unučici Lu!
"Kuglice za bor" - tehnika: acrylic, dim.: 50x60 cm

prosinca 2019.