Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Thursday, July 25, 2019

“RIJEČ U KAMENU” - POVLJANA, 2019.

HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO - 7. MEĐUNARODNA UMJETNIČKA KOLONIJA ''RIJEČ U KAMENU'', POVLJANA, OTOK PAG (13. do 16.6.2019.) – TRI DANA DRUŽENJA uz bogato poetsko i umjetničko predstavljanje: ''Pozdrav suncu'', Vidikovac Povljana; Noć pršuta i vina ispod stare smokve, Domaćinstvo Orlić; Otvaranje izložbe makedonskih umjetnika Emi i Tony Tocinovski ''Kas konja''; Obilazak sirane ''Gligora'' (Kolan, Otok Pag), degustacija i upoznavanje s proizvodnjom najboljeg sira na svijetu; Razgledavanje znamenitosti Grada Paga; Predstavljanje crnogorskih, srpskih, talijanskih, makedonskih i hrvatskih književnika…, a sve uz prigodnu glazbenu pratnju i u organizaciji počasnog predsjednika Društva i voditelja manifestacije Valeria Orlića. (više u nastavku)
(Reklamni plakati koje su osmislili likovni umjetnici Emi i Toni Tocinovski)
DAN I.
''Pozdrav suncu'' - Vidikovac Povljana; Noć pršuta i vina ispod stare smokve, Domaćinstvo Orlić
DAN II.
Otvaranje izložbe makedonskih umjetnika Tony i Emi Tocinovski ''Kas konja'' i promocije knjiga: Safete Osmičić, Anđelke Korčulanić i Marice Žanetić Malenica...
...
 obilazak sirane ''Gligora'' (Kolan, Otok Pag), degustacija i upoznavanje s proizvodnjom najboljeg sira na svijetu uz poeziju gostiju i našega domaćina Ivana Gligere.
DAN III.
Recitiranje poezije po slobodnom izboru - dvorana "Sala", Općine Povljana... 

...
 dodjela zahvalnica i priznanja, zatvaranje Manifestacije, večera, razmjena knjiga, pričanje viceva... Do duboko u noć, povljansku ljetnu noć!
srpnja 2019.