Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Friday, November 10, 2023

PRVA NAGRADA (Zlatna plaketa i Priznanje) - Bitola 31.7.2023.

Zdenka Mlinar

4. kolovoza   

PRVA NAGRADA (Zlatna plaketa i Priznanje za PJESMU NAD PJESMAMA) na 15. međunarodnoj poetskoj manifestaciji "Bdijenje na Kokinskim zornicama/Бдеење на Кокински мугри" održanoj u Kumanovu - 31.7.2023.

Manifestaciju je organiziralo kumanovsko Udruženje građana "Društvo pisaca - Kumanovo"/Здружение на граѓани "Друштво на писатели - Куманово", čija je predsjednica Boza Trajkovska, uz prigodan glazbeno-poetski program s makedonskim tradicijskim vrijednostima i toplinom dobrodošlice.

Posebna čast i radost bio mi je prijevod moje biografije i nagrađene pjesme MAKEDONIJO na makedonski jezik. Prijevod je djelo organizatorice i neumorne članice ovog Društva Elizabeta Pavlovska koja je pjesmu i pročitala na manifestaciji.

Dakako, na radost i ponos mi je i činjenica da sam bila jedina hrvatska predstavnica na ovoj već tradicionalnoj Kokinskoj manifestaciji internacionalnog karaktera, koja njeguje i širi multikulturalnost i prijateljstvo s drugim narodima i državama.

HVALA organizatorima ove zahtjevne manifestacije na prilici, svim sudionicima i kolegama pjesnicima na ugodnom druženju, kao i lokalnim VG medijima koji su popratili ovo događanje! 

https://cityportal.hr/goricanki-zdenki-mlinar-prva.../

https://www.vgdanas.hr/.../zdenka-mlinar-osvojila-prvu.../

https://gorica.info/.../nasa-sugradanka-i-knjizevnica.../

studeni 2023.