Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Wednesday, June 13, 2018

Likovna kolonija u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, 2018.

Bila je ovo II. po redu likovna kolonija održana 25. svibnja 2018. u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, u kojoj su sudjelovala 22 umjetnika i slikara s područja Velike Gorice i drugih županija.
Kolonija je upriličena i povodom 79. rođendana ovoga Centra, a prije samog otvorenja, umjetnicima i djeci obratila se ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, koji su se zahvalili umjetnicima na sudjelovanju u ovoj humanitarnoj akciji.
Koloniju je organizirao profesor defektologije i magistar medicinskih znanosti Ante Živković Fošar koji se već trideset godina bavi promoviranjem likovnih kolonija za djecu s posebnim potrebama te će kao defektolog reći da je itekako svjestan kako likovne kolonije imaju edukativni i humanitarni karakter, ali i kulturološku dimenziju.
Stvaranje umjetnina odvijalo se u samom dvorištu Centra za odgoj i obrazovanje, a pridružila su nam se i djeca, promatrajući nas s velikom znatiželjom te postavljajući pitanja kakva samo ona mogu; skoro pa pitanja bez odgovora, no umjetnici su se snašli, a djecu su bila zadovoljna i razgovorom i onim što su vidjeli, ne skrivajući svoju radost likovnog stvaranja i ljubavi prema motivima i tehnikama koji su njima najdraže.
Slijede i foto zapisi:
Prvo pozdravne riječi i zajedničko fotkanje:
 Zatim rad, u ugodnom društvu slikarice Đurđe Dobrovšak i djece korisnika Centra
 Na kraju i dva moja rada: 
 “Ljubičasto predvečerje” i
 "Crveni suton" pa i Zahvalnica!

lipnja 2018.