Naslovna

Naslovna

Uvod

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!



Friday, November 10, 2023

Zdenka Mlinar i ove godine dobitnica književne nagrade u Rimu - gorica.info/2023

 8. LISTOPADA 2023. / 9:08

Još jedno priznanje stiglo u ruke naše književnice: Zdenka Mlinar i ove godine dobitnica književne nagrade u Rimu

književnice
Foto: Privatna arhiva

Gorička književnica Zdenka Mlinar drugu godinu zaredom sudionica je prestižnog kulturnog događanja u Rimu i dobitnica nagrade za Izvrsnost u svjetskoj književnosti (Premio internazionale d’eccellenza “Citta del Galateo – Antonio De Ferrariis”).

– Čast mi je biti članicom ove ugledne i plodonosne udruge koja okuplja svjetske umjetnike svih profila, prati i vrednuje njihov rad. Udruga organizira brojne humanitarne susrete šireći međunacionalnu i religijsku snošljivost u svrhu mira i ravnopravnosti u svijetu te očuvanja i zaštite prirode, najugroženijeg segmenta za opstanak života na zemlji – kazala nam je Zdenka Mlinar.

književnice

Za ovu nagradu i prepoznavanje njezinog životnog i književnog putovanja, Zdenka Mlinar se posebno zahvalila predsjednici i idejnoj osnivačici Udruge “VerbumlandiArt-Aps” Regini Resta. Zahvala ide i književnici, prevoditeljici i humanistici hrvatskih korijena Mirjani Dobrilla Romanello koja ima značajnu ulogu u prevođenju i uspostavi komunikacije s talijanskim umjetnicima.

Svečanost uručenja nagrade za Izvrsnost u svjetskoj književnosti organizirala je talijanska Udruge “VerbumlandiArt-Aps”. Udruga je to koja promovira književnost, umjetnost i humanost. Povodom 10. obljetnice osnivanja i rada, udruga je dobila Zlatnu medalju predsjednika Republike Italije.

Čestitke Zdenki Mlinar, uz želju da i dalje bude promotorica mira i ljubavi, kako kroz književni, tako i kroz svoj društveni angažman.

https://gorica.info/2023/10/08/jos-jedno-priznanje-stiglo-u-ruke-nase-knjizevnice-zdenka-mlinar-i-ove-godine-dobitnica-knjizevne-nagrade-u-rimu/

listopad 2023.